Karácsony harmadik napja....
2012. december 27. írta: bozotvirag

Karácsony harmadik napja....

"Karácsony harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván, három verébzenéz, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán"

Hogy miért is van harmadik napja, mikor már nincs is? A karácsonyi ünnepkör 12 napig tart, s ez épp vízkereszt napja (jan. 06.) előtt ér véget. Ezt csak azért írtam le, nehogy azt higgye valaki, hogy félre beszélek. :)

A nagy habzsi-dőzsi után egy kicsit csendesebb napok következnek. Újra útnak indult a fél ország, csak most visszafelé. Érzelmi állapotunk is kezd helyreállni, bár halkan megjegyezném, jó lenne, ha az év többi napjain is együtt érzőbbek lennénk egymással és azokkal akiknek nagy szükségük lenne rá. Szóval: aki teheti pihenjen még egy kicsit, akinek dolgoznia kell, az pedig készüljön reménységgel a közelgő, vidám napokra, és ha lehet még nagyobb reménységgel az új esztendőre.

Egy szép, pihentető zene a pihenőknek, az úton lévőknek, akiket haza várnak, és mindenkinek, aki szereti a szépet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr564983779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása