Szavak
2013. október 03. írta: bozotvirag

Szavak

"Tudod a szavak néha csak arra valók, hogy félrevezessenek" (Bródy János) Milyen igaz. A mai időkben különösképpen igaz. Amikor napi szinten megtörténik, hogy kiragadnak, félremagyaráznak egy szövegkörnyezetből kiemelt néhány szót,  hogy aztán jól megkavarják az emberi fejekben a gondolatokat, az nagyon szomorú. Nem gondolnám, hogy az előttünk álló időben folyamatosan arra kellene berendezkedni, hogy védekezzünk, magyarázkodjunk dolgokért, amik nem igazak, nem állják meg a helyüket. Mi a helyes magatartás? Vagy nem törődök vele és azt mondom,  - "bolond lyukból bolond szél fúj!" - megyek tovább, vagy felveszem a kesztyűt. Ha nem szólok egy szót sem, megyek tovább, attól még a fars információ kering az éterben, és csendesen, de biztosan végzi a munkáját, előbb vagy utóbb elhiszik, hogy igaz. Ha felveszem a kesztyűt, biztosra vehetem, hogy a jövőben az összes energiámat arra kell fordítanom, hogy védekezzek a semmiért. Róka fogta csuka. Annyit biztosan tudok, hogy ezután is végzem a dolgom, lehetőség szerint jól és az energiáim nagy részét erre és még sok-sok pozitív dologra szeretném fordítani.

Tényszerűen szeretném közölni, hogy a füzesgyarmati helyi újságot a füzesgyarmati Önkormányzat fizeti, a lakosok, a civilek, az intézmények szerkesztik, mindenkinek természetes, hogy fél oldalnál többet nem ír bele, mert mindenkinek a híradására, programjára, örömére, bánatára kíváncsiak vagyunk. Nincs fideszes, mszp-s, jobbikos cikk, csak hír van, vagy közérdekű információ. Nincs cenzúra!  Nem szoktunk kivágni senki híradásából, legfeljebb megkérjük vegye tömörebbre, hogy mások is szóhoz juthassanak, és tisztelettel megértését kérjük ezért. Így történt ez most is.

Mosolygós szép estét!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr695549536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása