Föl, föl ti rabjai a ....
2009. április 05. írta: bozotvirag

Föl, föl ti rabjai a ....

Aki túl van a 40-en, kívülről tudja az Internacionálét, hiszen jól meg kellett tanulni az alatt a negyven év alatt, míg szovjet barátaink mondták meg a frankót kis hazánkban. Aztán, húsz éve mikor riadtan, könnyek között hazamentek, (nem örültek nagyon!) azt hittük,végleg a fiók mélyére került a bakelit. Nos, tévedtünk! Ma a "hazáját olyannyira szerető" szocialista"elit" átszellemülten énekelte záró motívumként a kongresszusukon a feledhetetlen nótát.

"Fel, fel, ti rabjai a földnek,
fel, fel, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni
rabszolgahad indulj velünk!
A föld fog sarkából kidőlni:
Semmik vagyunk, s minden leszünk!
Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"

Mire gondoltak vajon éneklés közben? Kire,kikre gondoltak amikor az éhes proletárról, a rabszolghadról,és a végső harcról énekeltek? Jövőbelátás, vízió? Ők biztosan nem lesznek éhesek,hiszen mind gondoskodott arról, hogy a zsebét időben megtömje. A képzavartól pedig még mindig nem tudtak szabadulni,senkinek nem tünt fel, hogy a Földnek nincs sarka amit ki lehetne dönteni. A Föld gömbölyű elvtársak!(már Kolombusz is tudta)

Énekeljetek csak,reméljük,hogy ez a harc lesz a végső-nektek. Mi meg bízzunk a Gondviselőben, hogy ad nekünk még egy kis erőt, és azért is kibírjuk. Addig is hányinger ellen veszünk be néha egy kis Magne B6-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr911048466

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.07. 07:29:21

Szopás! Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szonja bejelentése ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Landsmann 2009.04.06. 18:00:05

Ezek nem fognak megváltozni sosem. Kutyából nem lesz szalonna. Attól, hogy a nevükből kikerült egy M betű, ugyanaz a bagázs, illetve azok leszármazottjai terpeszkednek a pártban. A módszereik is ugyanazok. Én inkább sajnálom őket, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy kezeltesék őket, hátha kigyógyulnának a több évtizedes agymosásból.

Grenadir11 2009.04.07. 08:53:38

A dalszövegben leírtak még megtörténhetnek, ha így megy tovább. Nem lenne nagy csoda.
süti beállítások módosítása