Karácsony hatodik napja...
2012. december 30. írta: bozotvirag

Karácsony hatodik napja...

"Karácsony hatodik napja van, köszönt és minden jót kíván, hat hattyú, tolla tiszta hó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, kér gerle és egy csíz a csupasz körtefán."

A fehér hattyúról nekem a finomság, az elegancia, a tisztaság jut eszembe. (végre van időm gondolkodni, elmélkedni) Mit jelent a finomság? Ha az ételek oldaláról közelítem meg, valami olyat jelent nekem, melynek fogyasztása kellemes, több alkotója is harmóniában van egymással. Más aspektusból nézve, lehet finom egy mozdulat, egy érintés, sőt lehet valaki finom lelkű is. Elegancia: amikor a kevesebb több. Amikor láthatóan, érezhetően tartása van valakinek, amikor úgy old meg valaki egy konfliktust, hogy az a másik fél számára nem bántó, mégis elsimulnak a dolgok. (nagyon kevesen tudják művelni ezt a műfajt) Tisztaság: ha kérdeznéd mi jut eszembe a szó hallatán, - fehér, hó, rend, egyenes beszéd, önzetlenség, egyszerűség, gyermek, áttetsző, békesség, Teréz anya, stb... Jó játék egy társaságban a szavakkal való játék, kinek jut eszébe több fogalom egy szóról. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr784988080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása