Megkülönböztetés
2009. április 17. írta: bozotvirag

Megkülönböztetés

A hírek csak jönnek, mennek,de olyan sebességgel, hogy az ember már követni is alig bírja, pedig érdemes figyelni. A mai nap vezető híre,az új kormány csomag tervezete. A sok ránk váró teher között egy érdekes javaslat található: lsd.index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/17/az_idei_negyedik_nadragszijhuzas_johet/

Így nem 23 százalékra vinnék fel a normál, 20 százalékos áfakulcsot júliustól, ahogyan azt a parlament előtt heverő adócsomag előirányozza, hanem 25 százalékra. Igaz, behoznának egy 15 százalékos kulcsot is, amely alá a távhő, a kenyér és pékáruk, valamint a tej és tejtermékek tartoznának.

Egy része nagyon rendben van,de a távhő??? Nem értem,miért kell ismét különbséget tenni a vidéki ember és a városi között. A vidéki sorstársunk rá volt kényszerítve már egy pár év óta, hogy keressen olcsóbb, vagy hatékonyabb fűtési módot az iszonyú drága gáz helyett. Húsz éve azért vett fel hitelt,hogy korszerű, környezetkímélőbb, kényelmes fűtési módra tudjon átállni, ma azért, hogy vegyen egy kályhát, vagy átalakíttassa a kazánját vegyestüzelésűre. Tettek, és tesznek magukért. Ismerek olyan nyugdíjast, aki úgy intézte, hogy egy helyiséget tud csak fűteni. ( konyhában: Tv, ágy stb...) No nem azért mert így jó neki, hanem azért mert nem tudja kifizetni a költségeit. Ismétlem: gondolkozik és tesz magáért. "Túl kell élni! " jelszóval.  A gázártámogatás megszűnik, fűtési támogatást pedig az önkormányzattól csak a rászorultak kaphatnak. Nekünk az ÁFA, 25 százalékos lesz, nem 15, mint a korszerűtlen távhőé. Ez diszkrimináció. Nem irígylem az ott élőktől, hanem igazságtalannak tartom azokkal szemben akik próbáltak takarékoskodni, gondolkozni, változtatni, úgymond, öngondoskodtak. A kis ördög meg ott motoszkál a fejemben, hogy ez megint politika ( azt a kutyakopogóját! ) az MSZP sokat veszített a városi támogatói közül, most egy kis megkülönböztett figyelemmel talán egy keveset visszaszerezhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr831071575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása