Ünnep
2009. augusztus 20. írta: bozotvirag

Ünnep

Az államalapítás ünnepe, országszerte a nagy nyárzáró vigasságok, a kitüntetések, az ünnepi beszédek időszaka. Emlékezünk a nagy államalapítóra- Szent István királyunkra, aki a véres belviszályok ellenére is rendet tudott tenni ebben az országban. A mai ember számára vitatott módszerekkel, de összefogta és elindította ezt a népet a felemelkedés útján. Ma, amikor az Önkormányzati miniszter, Füzesgyarmaton ünnepi beszédében rá hivatkozik-" Tarts rendet, a rend megtart téged"- bizony elszomorodok, mert a kormány egyik tagjától mindez hiteltelenül hangzik. Indoklást nem sorolnék, elég végig tekinteni az országon, a falvakban élőkön. Az eltelt hét év, nem a felemelkedésről szólt.

A szomorú szösszenet után ellensúlyozandó jó hír, hogy ezen a szép napon, szép és megható események is történtek. Pro Urbe kitüntetésben részesült városunk két idős, mindenki által szeretett, tisztelt polgára:Péliné Muci néni és Diviki Péter bácsi. Különösen értékes ez a díj azért is, mert lakossági kezdeményezésre lettek felterjesztve. Állami kitüntetésben részesült Károlyiné Julika, aki pedagógusként és közéleti emberként végzett munkájáért lett elismerve. Őszinte tisztelettel és szeretettel gratulálok minden kitüntetettnek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr671325276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása