Egy " kis " közélet 4.
2009. augusztus 24. írta: bozotvirag

Egy " kis " közélet 4.

Már régóta csiripelik a verebek, hogy nyárzáró ajándékként készít nekünk valamit a kormány. Felröppent a hír, hogy újra előveszik a vasúti szárnyvonalak bezárásának témáját. Két éve, amikor végülis mi megúsztuk ( Vésztő- Püspökladány ) fellélegezhettünk, de tudtuk, valamikor sorra kerülünk. A mai napon ismét tálcán kínálják nekünk a selyemzsinórt- az amúgy is halódó vidék, különösképp a keleti régiók egykettőre vasút nélkül maradnak.

kotottpalya.blog.hu/2009/08/23/decemberben_bezarnanak_majd_ketezer_kilometer_vasutat

Megint kezdődhet a pofozkodás, az egymásra mutogatás, az ország egyes rétegeinek folyamatos szembeállítása: vidékiek- városiak, szegények-gazdagok, cigányok-magyarok, fiatalok-nyugdíjasok, közalkalmazottak-vállalkozók, jobb-és baloldaliak, keletiek-nyugatiak stb...ki kinek az adójából él, ki fizet többet a közösbe, kinek van nagyobb joga az élethez. A lényeg, hogy jól el legyünk foglalva egymással, az " összefogás " fogalmát még hallani sem szeretik, hiszen azzal még elérnénk valamit, az pedig nem cél. A cél az, hogy minél elkeseredettebbek legyünk, törődjünk bele, hogy nincs ráhatásunk a felsőbb döntésekre, és csak úgy vegetálgassunk, örüljünk, hogy élünk címszóval.

Két éve a térség vezetői, önkormányzatai egyetértettek abban, hogy a vasútvonalak bezárása utólsó tőrdöfés a mi leszakadt vidékünknek,ezért tiltakoztak, próbálták az érdekeinket képviselni, akkor sikerrel. Most sem kellene tétlenkedni,azonnal fel kell emelni a szavunkat az igazságtalan döntés ellen. Nem nekünk kell megfizetni a MÁV ellopott milliárdjait, nem nekünk kell áldozni, megértőnek lenni. Mindig a fejétől bűzlik a hal,- ott kell rendet tenni, ésszerű intézkedéseket tenni. Szent István idejében, annak aki lopott először az orrát, majd a kezét vágták le, az elsikkasztott javakat pedig duplán kellett visszafizetni. Mennyi orrtalan, félkarú ember járná az országot, ha ez ma is így lenne? :)

Mi itt Füzesgyarmaton nem tudunk már többet adni. Azt szeretnénk, ha lenne lehetőségünk a gyermekeinket meglátogatni, ha a betegek el tudnának jutni a kórházakba, ha a turisták ( akikre annyira építeni akarjuk a jövőt ) kényelmesen eljuthatnának hozzánk. Ennyi. Utolsó szemét húzás lesz, ha elveszik tőlünk a vasutat, de mi is birkák vagyunk, ha hagyjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr951334308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása