Az én rózsám vasutas...
2009. szeptember 07. írta: bozotvirag

Az én rózsám vasutas...

" Az én rózsám vasutas, vasutas, vasutas, hogyha nem jön az utas, rögtön megölel..." Nos, az én egyik kedves ismerősömnek nem volt ilyen szerencséje, hogy egy vidám vasutassal hozza össze a sors. Egy morózus, rosszindulatú pszichopatát viszont sikerült kikapnia.

Ártatlan, angyalarcával szépen ,fegyelmezetten elhelyezkedett a Püspökladány-Budapest felé tartó vonaton, gurulós bőröndjét ugyan nem rakta fel szabályszerűen, mert alig volt utas.(gondolta: senkit nem zavar) Tévedett. Megérkezett a kalauz, és közölte vele, hogy megbünteti 5000 Ft-ra mert-most figyelj!- nagy a bőrönd. Kedves ismerősöm angyali kék szemei nagyra nyíltak a meglepetéstől, törvénytisztelő polgárként elnézést kért, hogy nem tudott arról, hogy lenne ilyen szabályozás, kérte, hogy legyen vele belátó. A valami miatt frusztrált vasúti dolgozó nemhogy belátó lett volna, de fontosságát és határozottságát hangsúlyozva kérte a személyi igazolványt. Ekkor szakadt el a cérna! Nem!- hangzott a válasz. Jegye rendben volt, nem történt semmi rendbontás, milyen jogon kéri a személyit? A hivatástudattól túlcsoduló vasutas Szolnoknál leszállította az Angyalarcút és rendőrt hívott. Miután a rendőrök nem tudtak mit kezdeni az esettel, ő viszont így már hozzájutott a személyes adatokhoz (kis ravasz!) Az utas visszaszállhatott és kiállította a bírságot 20 000 Ft-ról, mondván: 15 000 Ft-ba került, hogy a rendőröket kihívta. Teljes KO! Itt már nincs mit tenni. Feladta. Pár nappal ezelőtt még eljátszott a gondolattal, hogy itthon marad, nem megy vissza Angliába. Lehet, hogy nem kell sokáig töprengeni? Ilyen ország nincs másik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr811366902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Landsmann 2009.09.09. 18:28:37

A mai világban, amikor egyre kevesebb az utas, a vasúti dolgozóknakj mindent meg kellene tennie, hogy az utas jól érezze magát és legközelebb is ezt a közlekedési vállalatot használja célja elérésében. DE úg ylátszik vannak, akik mindent megtesznek cégen belül is a rombolásért. Egyébként a kézipoggyász méretét tekintve nincs meghatározva fix méret, amit ne vihetne magával az ember.

"Poggyász
A személykocsiba csak olyan kézipoggyászt vigyen magával, melyet a poggyásztartóban vagy az ülés alatt tud elhelyezni. Kérjük, hogy a többi utastársa kényelmes és biztonságos utazása érdekében kézipoggyászát ne helyezze el a kocsi folyosóján, az ülőhelyeken vagy az ülőhelyek között. A kézipoggyász tömege a 30 kg-ot nem haladhatja meg. Amennyiben terjedelmes poggyászt kíván magával vinni, utazás előtt érdeklődjön ennek feltételeiről. A kézipoggyászhoz hasonlóan díjfizetés nélkül vihető be a személykocsiba:

kerekesszék,
gyermekkocsi,
esernyő,
sétapálca,
mankó, járókeret
tokba helyezett hordozható hangszer,
sírkoszorú,
Bevihető a 2. osztályú személykocsiba továbbá:

szétszedhető gumi- vagy vászoncsónak és alkatrészei,
összecsukható kerékpár (összecsukva),
sífelszerelés,
sporteszköz,
műanyaghordó.
A nem pót- és helyjegyköteles, a nem helyjegyköteles, a nem pótjegyköteles vonat 2. osztályú személykocsijába utasonként egy darab 30×50×80 cm-es méretet meghaladó, megfelelően csomagolt

2 métert meg nem haladó fenyőfa, díszcserje, facsemete,
2 métert meg nem haladó hosszúságú kéziszerszám."

Na szóval nekem ebből az jön le, hogy még a 30x50x80 centis bőrönd is bevihető. Súlyhatárt van, ami 30 kg. De ránézésre az isten sem tudja megállapítani, hogy egy táska milyen súlyú.
Én biztos nem hagynám annyiban és igencsak nayg cirkuszt csapnák az ügyből. A kirótt büntetést pedig nem fizetném be, sőt én követelnék kártérítést a meghurcoltatásért és a kellemetlenségekért. Istenem, hol él az a jegyvizsgáló? AZ iyleneknek semmi keresnivalójuk emberek között dolgozni!
süti beállítások módosítása