Kispiros
2009. október 11. írta: bozotvirag

Kispiros

Idézem: " Csupán két vasútvonal marad Békésben. Ha a terv megvalósul, ezen a vidéken huszonhat településen szedhetik fel a síneket, köztük tíz városban, egyebek mellett Szarvason, Mezőkovácsházán, Battonyán, Mezőhegyesen, Dévaványán, Füzesgyarmaton, Szeghalmon. "  ( Magyar Nemzet, 2009.okt. 08. )

A képek ma, vasárnap délután készültek, egy kihasználatlan, felszámolás előtti vonalon, Füzesgyarmaton. Van aki munkába (egy hétre, vagy többre), van aki tanulni megy a Kispirossal. Velük mi lesz? A 214 vasutas családdal, akik a szárnyvonal mentén élnek, velük mi lesz?

 

Kispiros

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr981442812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Landsmann 2009.10.12. 19:24:11

A múlt héten meghozott döntés alapján nyilvánosságra hozott térkép szerint egyelőre nem vagyunk veszélyben. A 128-as vonal (Békéscsaba-Vésztő-Szeghalom-Püspökladány) végig megmarad. Viszont a 127-es vonal (Körösnagyharsány-Vésztő-Gyoma) elkaszálásra kerülne több más vonallal együtt. Ezek még csak tervek, a hónap végéig születik végső döntés. Ennek ellenére továbbra sem tartom jó ötletnek a vonatok helyett busszal megoldani az utasok szállítását. Itt is és más fórumon, blogon is leírtam már az érveimet, nem akarom magam ismételgetni. Csupán egy dolog. Országos szinten a 37 megszüntetendő vasútvonal helyett mindössze 22 plusz autóbuszra lenne szükség. (szerintem vicc) Aztán mégis honnan? Mi lesz vasárnap délután és péntek délután, mikor a diákok, távol dolgozók jönnek haza hétvégére, illetve mennek vissza a kollégiumba, munkába? A buszok, vonatok iylenkor tele vannak, még a kihasználatlanabb szakaszokon is. Ekkora tömeget hogy fognak elszállítani?
süti beállítások módosítása