A Magyar Kultúra Napja
2010. január 23. írta: bozotvirag

A Magyar Kultúra Napja

Január 22-én, országszerte ünneplik a Magyar Kultúra Napját, így történt ez térségünkben is. Füzesgyarmaton, 21-én este a vésztői Vejsze verséneklő együttes adott nagyon szép műsort. Sinka István, József Attila, és Radnóti Miklós verseit zenésítették meg, igényes hangszerelésben, gyönyörű énekhangokkal párosítva. A mai napon pedig Vésztőn jártunk a kézművesekkel, kistérségi kézműves vándorkiállítás megnyitóján. Visszatekintve, mindkét rendezvény sokat adott a kevés érdeklődőnek. Igen, kétszer aláhúzva-kevés érdeklődőnek! Sajnos általános jelenséggel állunk szemben, az igényes, értékes rendezvényeket kevesen látogatják. Helyette ömlik a TV-ből mindenféle ökörség, fel sem kell állnunk, a kényelmes fotelból próbálják agyament, igénytelen műsorokkal lekötni a figyelmünket. Pedig egy-egy ilyen rendezvényen sok értékes emberrel is lehet találkozni, ismerkedni, beszélgetni, ami lelkiegészségünk szempontjából sem elhanyagolandó tényező. Szükségünk van a szépre, a jó zenére, az igényes emberi kapcsolatokra, igaz tenni is kell érte, meg kell szervezni, fel kell öltözni, el kell menni, de megéri-belül a lelkünk mélyén kisüt a nap!

Szerettem volna a Vejsze együttesről feltenni valamit, de sajnos nem találtam jó minőségű felvételt róluk, rosszat meg nem akartam, mert méltatlan lenne. Így aztán a Magyar Kultúra Napjából valami mást, szépet ajánlok szeretettel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr211696278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örökbarát 2010.01.31. 11:55:51

Tesókám!
Köszönöm,...a kérésemet "Ismerős Arcok" teljesült! A többi csak rajtunk múlik!!!
süti beállítások módosítása