Fényes szellők...
2010. március 15. írta: bozotvirag

Fényes szellők...

" Sej szellők, fényes szellők, fújjátok, fújjátok, holnapra megforgatjuk az egész világot."

A világon, ma minden magyar, 1848. március 15.-re emlékezik, a magyar szabadságharcra,annak hőseire, nagyformátumú politikusaira, igaz, hazáját szerető egyszerű emberekre. Mi is készültünk erre a szép ünnepre, már hetekkel előtte az oviban is, beszélgettünk, nemzeti színeinkkel ünneplőbe öltöztettük a szívünket, lelkünket. Csodálatos a kíváncsi gyermek, sok-sok kérdése van, s olykor nehéz úgy válaszolni, hogy ő is megértse a választ. Fontos, hogy tudja-mi az, hogy HAZA,szülőföld, nemzeti színek, nemzet, magyarnak lenni. Szép volt ez a két hét, amíg készültünk az ünnepre!

Ma, a fényes szellők ugyan 80km/h-val fújtak, de Füzesgyarmat is ünnepelt ezen a napon. Két köztiszteletben álló ember vehette át a Pro Urbe kitüntetést: Bojtor Sándorné Muci néni, kimagasló közéleti tevékenységéért, és Sántha Tibor háziorvos, 33 éve tartó lelkiismeretes gyógyító munkájáért. Mindkettőjüknek szívből gratulálok! Az emlékműnél ünnepi beszédet mondott, Nagytiszteletű Nagy László,- Füzesgyarmat díszpolgára- református püspökhelyettes úr.

Híradás képekben:

 

Márc. 15

 

 

Így ünnepeltünk mi, márc. 15

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr671841155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása