Fény az alagút végén
2010. április 11. írta: bozotvirag

Fény az alagút végén

Feszültség, sorban állás, választási bizottság huzavonája, várakozás, öröm, és bánat. Ez volt a mai mérleg. A győztesek végre örülhetnek, a vesztesek kezdhetnek csomagolni. Soha ilyen sokan nem szavaztak Békés megyében, mint most (71% fölött) ez maga a jel! Tele van a pohár, nem bír el többet ez a szegény vidék. Döntöttek az emberek. Óriási a győztesek felelőssége-romokból új hazát építeni. Most azonban örülni kell, de az alázatról, a mértékletességről soha nem szabad elfelejtkezni.

A mai napra nem találni szebb szavakat, mint amit a Biblia üzent nekünk erre a pillanatra.

 

Ézs 41    
„Te pedig ujjongani fogsz az Úrban...” (16). Isten megváltó munkája teljes és tökéletes. Nemcsak kiszabadít életünk mélységeiből, hanem közelünkben marad, hogy megtartható legyen ajándéka. A megszabadított nép nemcsak új honfoglalásra készül, hanem örökségének végleges birtokbavételére. Az örökrész megtartása és a biztonságos szülőföldön való lakozás feltétele az ujjongó lélekből fakadó istentisztelet. Húsvét után senki sem mondhatja, hogy Krisztusban nem találta meg Isten mindenre elégséges jóságát.
RÉ 150 MRE 150 Zsolt 150

Mt 4,1–11

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr791913266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása