Advent
2011. november 29. írta: bozotvirag

Advent

Az advent szó jelentése "eljövetel". A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Hogyan várjuk mi, mai emberek az "eljövetelt"? Zajos, zavaros, egyre feszültebb világunkban a karácsony előtti időszak a bevásárlásból, az ajándékok utáni futkosásból, és legfőképpen az időhiányból áll. Sajnos, vagy talán nem véletlen, eljött az az idő, amikor a gazdaságban uralkodó válság, a pénztelenség átértékelteti velünk ezt a fajta gondolkodásmódot. Rákényszerültünk, hogy visszafogjuk magunkat, és más, nem kézzel fogható értékeket helyezzünk előtérbe. Mi az ami legjobban hiányzik az életünkből, amivel boldoggá tudnánk tenni szeretteinket, magunkat? A pénzen vett ajándékokat nem tudjuk magunkkal vinni, de egy-egy kedves emléket, amikor együtt volt a család, a barátok, az ott megtörtént sztorik, 20-40 év múlva is boldog mosolyt hoznak az arcunkra. Még mindig hallom a csengettyű hangját, amit csak apu szólaltathatott meg. 30 éve nem szól már. :(

Annyian szenvednek attól, hogy miből vesznek ajándékot, hiszen tűzrevaló sincs már elég. Ajándék az is, ha a szomszéd bekopogtat egy kis tányér süteménnyel, ajándék a segítő kéz is, mely észreveszi problémánkat, és értünk nyúl, ajándék a jó szó, melyre annyira ki vagyunk éhezve. Ajándék, ha nem a hibákat keressük a másikban, hanem meglátjuk a jót benne, a szerethetőt. Ajándék a mosoly, és az is, ha van ki könnyeinket letörölje.

Jézus azért jön, hogy békét hozzon szívünkbe, nem hagyhatjuk, hogy eljövetelének ünnepe e béke helyett a feszültségről és nyugtalanságról szóljon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr733420665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása