Számvetés, 2011.
2011. december 31. írta: bozotvirag

Számvetés, 2011.

Milyen volt 2011? Rapszodikus. A tavaszi belvíz után, esős nyárkezdet, majd miután az égi csap végre elzáródott, rekkenő hőség és hónapokon át tartó aszály. Először alig vártuk, hogy kisüssön végre a jó öreg nap, majd azért imádkoztunk, hogy hagyjon alább a ragyogással. Időjárásról ennyit. Ilyenkor év végén jó szokás szerint én is számot vetek, milyen is volt nekem ez az év. Sok munka, kevés pihenő. A LEG-ek: a térségben a legtöbb kulturális program Füzesgyarmaton volt, a legszebb paradicsomok a mi kertészetünkben termettek, és a legtöbb adventi gyertyát a mi koszorúnkról loptak el. (3db) :((( Ezt csak azért írtam le kontrasztnak, mert egyrészt dühít a dolog, másrészt pedig látható, hogy itt sem fenékig tejfel minden. Egy biztos, hogy a jövő bármilyen nehéz és kemény legyen is, itt megindult végre valami. (Baross-Klapka összekötő út megépülése, Családsegítő felújítása, kertészet létrehozása, megújult helyi újság és honlap, nyertes kerékpárút pályázat, szennyvízberuházás megkezdése tavasszal, magyar-román pályázat segítségével kulturális programok sokasága, műfüves pálya 2012-ben, a KUKA ROBITICS segítségével...) Összességében pozitív a mérleg a városunk szempontjából, és ez jó!

Vannak személyes LEG-jeim is: a legszebb táj amit láttam: Erdély, Szent Anna-tó, a legnagyobb színházi élményem: a füzesgyarmati " A helység kalapácsa" c. előadás, a legnagyobb zenei élményem: Rákász Gergely orgonakoncertje, azon belül is, Ravel, Bolerója, a legnagyobb pozitív csalódásom: Szikora Robi showja, a Füzes Fesztiválon, a legnagyobb szívű ember akivel volt szerencsém találkozni: Böjte Csaba testvér. Nem jut eszembe több. Szép és nehéz is volt ez az év, de igen keménynek ígérkezik az előttünk álló néhány év is, így a 2012. is. Nem szoktam fogadalmakat tenni, mert nem tudnám maradéktalanul betartani, kérni azonban szoktam az Istent, hogy vigyázzon ránk nagyon, mert még sok dolgunk van. Kérem most is, hogy segítsen átvészelni a nehéz időket, adjon egészséget nekünk, hogy megbirkózhassunk a ránk bízott feladatokkal, adjon bölcsességet, hogy jól dönthessünk, hogy elfogadjuk egymást olyannak amilyen. Adjon derűlátást, humort, szeretetet, színeket, mosolyt az emberek arcára. Vigyázzunk egymásra! Boldog új esztendőt mindenkinek! :)))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr73510477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása