Böjt
2012. február 26. írta: bozotvirag

Böjt

BUÉK mindenkinek! Az idén még most írok először, ezért a késői köszöntő. :) Vége a farsangi szezonnak, itt a böjt ideje. Alkalmas ez az időszak a lelki és fizikai tisztulásra, a méregtelenítésre, jellemünk formálására, akaraterőnk acélozására. Van aki hetente tart méregtelenítő böjtnapot, egészsége megőrzése céljából, van aki valamilyen betegség miatt dönt úgy, hogy átértékeli a táplálkozáshoz való viszonyát, és van aki fogyókúra céljából von meg valamit magától.(cukrot, húst, stb...) Minden esetben a változtatáson és az akaraterőn van a hangsúly. Változtatni szeretnénk berögzült rossz szokásainkon, mert érezzük, hogy nem mehetnek tovább így a dolgok. Nem csak az egyes táplálékok megvonásával lehet böjtölni, az én felfogásom és hitem szerint az is a böjt része lehet, ha ebben az időszakban a mértékletesség és a tudatos jellemformálásra helyezünk nagy hangsúlyt. Kevesebbet eszünk, kevesebbet beszélünk, többet tekintünk befelé, melyik az a jellemvonásunk ami csiszolásra szorul, mi az ami által jobb emberré tudunk válni. Sose késő!

Az idei böjt első napján egy nagyon szép dolog történt velem. A csoportomba jár egy kisfiú, aki ebéd előtt megkérdezte tőlem: "Óvónéni, a mai ebédhez lesz hús?" Igen, -válaszoltam -miért kérdezed, hiszen te nagyon szereted a húst? "Tudod, a katolikusoknál mától nem eszünk húst, böjtölünk. Remélem meg tudom állni." -mondta ő, egy majd hatéves kisfiú. És az ebédnél tényleg ott maradt a hús. Elégedett, boldog mosoly volt az arcán, és nagyon büszke volt magára. Joggal, hiszen nagy akaraterőre volt szüksége a lemondáshoz, de megcsinálta! Milyen sokan tanulhatunk ebből a történetből! Ha valamit nagyon el akarunk érni, az oda vezető út sok-sok lemondással jár, de amikor célba érünk, az öröm, az elégedettség, hogy megcsináltam, az mindent megér. Rajta, itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat! Ki lehet tűzni az idei böjt célját: nem eszek húst,nem eszek annyi édességet,  nem lustálkodok annyit, nem beszélek feleslegesen, nem ítélkezem, nem leszek rosszkedvű, negatív ember, stb. stb. stb.... Mindenki maga tudja, mi az amin változtatnia kell, és ez az időszak a próbatétel ideje. Kívánom, hogy elérd a célt, és a böjt végén elmondhatsd, megcsináltam! :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr444211958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása