Karácsony hetedik napja...
2012. december 31. írta: bozotvirag

Karácsony hetedik napja...

Hála az év utolsó óráiban

"Karácsony hetedik napja van, köszönt és minden jót kíván, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán."

Még néhány óra, és vége van a 2012.évnek. Ilyenkor a legtöbben számvetést készítünk a mögöttünk lévő évről, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy jól, vagy kevésbé jól végeztük a dolgunkat. Kivételesen nem vetek számot erről az időszakról, hanem szeretném megfordítani, hálát adni mindazért ami történt velem, jóért és rosszért egyaránt. A jóért azért, mert az egy kegyelem, a rosszért azért, mert lehetőségem volt tanulni belőle.

Hálát adok Istenem mindenek előtt a gyermekemért, hogy erős, egészséges és boldog az ő drága párjával! Hálát adok a kicsinyke családomért, igaz néha kicsit olaszosan intézzük a dolgainkat, de mégis szeretjük egymást, számíthatunk egymásra. Hálát adok azokért az emberekért, akiket barátaimnak mondhatok, akikkel öröm a munka, az együtt töltött idő. Hálát adok azért, hogy viszonylag egészséges vagyok, dolgozni tudok, néha szétrobbanok az energiától, és hálás vagyok a fáradság érzetéért is, hiszen ilyenkor adsz egy kokit, jelezve, hogy pihennem kell, mert rossz vége lesz. Hálás vagyok az elmúlt nehézségekért, vitákért, csalódásokért, mert ezzel is élesebbé tetted a belső látásomat, kik és mik az értékek az életemben, s kik és mik azok, akik miatt nem éri meg őrlődni. Hálás vagyok azért, hogy egyre többször meg tudok bocsájtani, elengedni, elhallgatni, hogy megbékéltem önmagammal.

Kívánom, hogy 2013-ban is hordozzon az Isten a tenyerén, adjon egészséget, munkát, boldogságot, szeretetet. És persze kívánom mindenkinek aki hozzám közel áll, vagy távol éppen, szeret vagy nem szeret, jó ismerős vagy nem.

Boldogságos új esztendőt kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr214989458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása