Lelki viharaink
2010. május 02. írta: bozotvirag

Lelki viharaink

Ma délelőtt az istentisztelet az alábbi dallal kezdődött. Telitalálat! Hűen tükrözi az elmúlt időszak vívódásait bennem. Kell néha, hogy töprengjünk, még akkor is, ha ez sok időbe telik, míg letisztulnak a dolgok. Délután pedig, Márai Sándor csodálatos tanácsa adta meg a választ, arról, hogy időnként lazítani kell az életen. Amikor csak forogsz magad körül, és már majdnem hülyeségeket csinálsz,- mert eltompul a realitás érzéked- milyen jó, hogy utadba jön egy jó könyv, vagy egy szép dal.

"Mint a hajós, kinek hajója nagy viharba jutott, s egyszerre látja, hogy a vitorlák kötelei megfeszülnek, a nagy vitorlaszárnyak vészesen megdagadnak az orkán tébolyodott leheletétől, a huzalok recsegnek és ropognak, s a düledező és táncoló hajófedélzeten a bőgő és átcsapó hullámok között imbolyogva, utolsó erejével is a vitorlákhoz és kötelekhez siet, hogy lazítson mindezen:úgy tudjad te is életed veszélyes és viharos pillanataiban, hogy a nagy feszültségeket nem tudod elviselni, az emberi kapcsokon és kapcsolatokon lazítani kell, máskülönben törik és szakad minden. Ilyenkor dobjál félre mindent: munkát, emberi vonatkozásokat, életrendet, s bízzad magad a sorsra és a viharra. Minden életben, és minden életszakaszban kerekednek ilyen viharok, mikor mindaz ami addig kötés volt, nem bírja ki a szenvedélyes indulatok viharának feszítését. Lazíts és várjál. Reggelre eláll a vihar."    (Márai Sándor)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr101969066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása