Ünnepi hétvége
2010. augusztus 22. írta: bozotvirag

Ünnepi hétvége

Országszerte ünnepélyes keretek között emlékeztünk Államalapító Szent Istvánra. Születésnapja az országnak, minden magyarnak. Mi is ünnepeltünk Füzesgyarmaton, délelőtt a város Pro Urbe kitüntetést adományozott Boros Magdolna füzesgyarmati honfitársunknak, aki Ausztriában él, és évek óta folyamatosan segíti szülőföldjének embereit adományokkal. Este régi vágyunk teljesült, kopjafát avattunk a Katolikus Kápolna kertjében. A kopjafán jelképek: életfa, kard és kereszt. Szép, lélekemelő hangulatban, a három jelenlévő egyház áldásával zárult a megemlékezés. (Üdítő, békés pillanatok voltak ezek a dübörgő kampány közepette.) Az estét vidám utcabál zárta.

A hosszú hétvége alatt sok-sok rendezvény volt az országban, egyik ilyen rangos hagyományőrző program a 24. Mesterségek Ünnepe volt a Budai Várban. A Füzesgyarmati Kézműves Egyesület is felkerekedett egy kis tanulmányútra. A sokadalomban csodaszép, míves portékákat láthattunk, tojásdíszítők, mézeskalácsosok és a gyetyaöntők voltak a rendezvény főbb mesterségei, de a népi mesterségeknek, és más iparművészeti ágaknak is mindenféle képviselőivel találkozhattunk. Ennyi szépséget látva igen komoly önfegyelemre volt szükségem, hogy ki ne gatyázzam magam. Azért egy szép lószőrből készített gyűrű erejéig elcsábultam. :)

Isten éltessen Magyarország!

Kopjafa avatás, 2010
 
 
Mesterségek ünnepe 2010
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr592239364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása