Lenin meghalt! :)
2011. szeptember 09. írta: bozotvirag

Lenin meghalt! :)

Végre! A rendszerváltást követően 22 évvel Füzesgyarmaton is meghalt Lenin. Tisztelői végre nyugalomra helyezhetik, aki úgy érzi, hogy pótolhatatlan az ő elvesztése, szabadon elsirathatja, meggyászolhatja. (a pszichológia szerint a gyász feldolgozásának ideje max. egy év, ezt követően kórossá válik a szeretett személyhez való ragaszkodás) Reméljük mindenki hamar feldolgozza ezt a traumát, és helyre áll a lelki békéje.

Távol áll tőlem, hogy bárkit kigúnyoljak ebben a témában, de úgy érzem nem lehet csak úgy elsiklani a téma felett. Az elmúlt 10 év alatt kétszer adtunk be javaslatot arra, hogy a füzesgyarmati Lenin utca kapjon végre tisztességes nevet. Minden alkalommal a Tisztelt Képviselő-testület többsége elutasította a kérésünket. Kibírtuk, de elvi kérdésként és szégyenérzettel a szívünkben újra próbálkoztunk. És tegnap este újra erősen kísértett a múlt. Eszembe is jutott az Internacionálé, melyben arról énekelnek, hogy "A múltat végképp eltörölni! Rabszolga-had indulj velünk!" Jól dolgoztak az elvtársak, majd ötven éven keresztül énekeltették az országgal, hogy múlt értékeit el kell törölni. El is hitték. Beivódott, eggyé vált a gondolkodással. (ha sokszor mondják rád, hogy hülye vagy, elbizonytalanodsz, és egy idő után elhiszed, hogy az vagy) Azért írom most mindezt, mert egészen döbbenetes sorok álltak a Lenin utca névváltoztatásával kapcsolatos tiltakozók levelében.

"Mi, itteni lakosok meg vagyunk elégedve a "diktatúra nyomasztó emlékét hordozó" Lenin úr nevével". (majd 100 aláíró)

Az nem lehet, hogy meg legyenek elégedve egy tömeggyilkos nevével. Olyan emberével, aki tíz-és százezreket küldött halálba, munkatáborokba, csak azért, mert neki úgy tetszett. Minden jóérzésű embernek felfordul ettől a gyomra, és azt gondolom, hogy nem is erről van itt szó. Egyszerűen csak arról, hogy félre vezették az aláírókat: sokba kerül az iratok átíratása, macerás lesz a hivatali ügyintézés, stb... Mindenki tájékoztatva volt, hogy az önkormányzat minden költséget felvállal. Voltak azonban olyan személyek, akik komolyan hisznek abban, hogy Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog. Jelentem mindenki halandó! Attól, hogy még mindig a Vörös Téren van a bebalzsamozott teste, a lelke biztos a pokolba kering, örök kárhozatra ítélve, tettei alapján. Lucifer néha megkavarja egy kicsit az üstöt. :)

Az aláírás kezdeményezőinek, céljuk elérése érdekében pedig az emberek félrevezetése sem volt tisztességtelen, nem beszélve az ostoba hangulatkeltésről.  Lenin márpedig végleg meghalt Füzesgyarmaton! Helyébe lépett Gacsáry István, aki tősgyökeres, nagy tudású, füzesgyarmatiként megírta a település történetét, Gacsáry Krónika néven. Rajk László utca helyébe, pedig Hegyesi János, egyenes derekú, parasztköltőnk lépet, aki szintén nagy tiszteletnek örvendett a mindenkori lakosság körében. :))) Így van ez jól. Tekintsünk végre előre, feladat van épp elég.

A bejegyzés trackback címe:

https://bozotvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr353213101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Len In Black 2012.01.16. 18:11:17

Egy igen jól sikerült, és végre nem aktuálpolitikai alkotás a Man In Black film témájára, ötletes szójáték, profi kivitelezés!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása